Ana içeriğe atla

VİŞNELİ ÇİKOLATALI PASTA


Yılbaşı gecesi için lezzetli bir pasta yapmak isterseniz vişneli çikolatalı pasta size bir fikir olabilir ☺
uzun yazmam gözünüzü korkutmasın , aşamalı olarak anlattım yani biraz el oyalasa da kolay bir pasta.

KEKİ İÇİN
  • 6 orta boy yumurta (oda sıcaklığında)
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilin
  • 2 dolu çorba kaşığı kakao
  • 2 dolu çorba kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı un
  • 7 çorba kaşığı sıcak su
  1. yumurtaların sarısını ve akını ayırın, akını mikserle katılaşana kadar çırpın
  2. yumurta sarılarını da ayrı bir kapta şekerle beraber çırpın, kuru malzemeleri eleyerek ekleyin karıştırın
  3. suyu ekleyin karıştırın
  4. hazırladığınız karışıma yumurta aklarını da ekleyin ve spatulayla alttan üste doğru karıştırın, bütünleştirin
  5. büyük boy kare bir fırın kabına yağlı kağıt serin ve hazırladığınız hamuru kaba döküp düzeltin
  6. 160 derecede yaklaşık 25 dk pişirin ( kürdan testi yapın temiz çıkıyorsa fırından alın)
  7. kekiniz soğuyunca 3 eşit parçaya kesin
ÇİKOLATALI KREMA İÇİN
  • 4 su bardağı süt
  • 3 çorba kaşığı un
  • 1 çorba kaşığı nişasta
  • 1 yumurta sarısı
  • 5 çorba kaşığı toz şeker
  • 1 paket vanilin
  • 80 gram çikolata
  1. çikolata hariç malzemeleri tencereye alın tel çırpıcı ile karıştırın
  2. tencereyi ocağa koyun ve sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin
  3. çikolatayı ekleyip eriyene kadar karıştırın ve kremayı ocaktan alın
  4. kremayı mikserle çırpın ve soğumaya bırakın
  5. kremanın üstünü kapatıp buzdolabında bekletin
ARASINA
  • 1 kase çekirdeksiz vişne
KEKİ ISLATMAK İÇİN
  • 1 su bardağı süt
  • (dilerseniz kahve yada istediğiniz bir aroma ekleyebilirsiniz)
ÜSTÜNE
  • 1 poşet kremşanti
  • 1 su bardağı soğuk süt
  1. kremşanti ve sütü katılaşana kadar mikserle çırpın ve buzdolabında bekletin

BİRLEŞTİRME
  1. kestiğiniz kekin bir parçasını servis tabağına alın ve sütle ıslatın
  2. çikolatalı kremanın yarısını alıp üstüne spatulayla yayın, vişne taneleri dizin
  3. ikinci kek parçasını  üstüne yerleştirin ve tekrar ıslatın kalan kremayı sürün ve vişne taneleri dizin
  4. son kek parçasını da üstüne koyup ıslatın bu şekilde pastayı streçle sarıp bir gece buzdolabında bekletin
  5. ertesi gün streçten çıkarın ve üstüne hazırladığınız kremşantiyi sıvayın, vişne taneleri dizin
  6. son olarak kakao eleyerek pastayı süsleyin
  7. dilimleyerek servis edebilirsiniz afiyet olsun
NOT : artan pastayı buzdolabında muhafaza edin

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

VİŞNELİ TRİLEÇE

KİNOA SALATASI

KATMER POĞAÇA

SADE KATMER

Ispanaklı Sufle Börek

NUTELLALI MİLKSHAKE