ISPANAKLI MİLFÖY TEPSİ BÖREĞİ

Selam,
pratik ve lezzetli bu böreği , çay saatlerinde ve yemeklerde rahatlıkla sunabilirsiniz.
MALZEMELER
  • 1 paket milföy hamuru (büyük boy içinde 20 kare olandan)
  • 1 kilo temizlenmiş doğranmış ıspanak
  • 1 adet küp doğranmış kuru soğan
  • 1 adet rendelenmiş havuç
  • 1 çorba kaşığı köftelik bulgur
  • 1 su bardağı kaşar peyniri rendesi
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağ
  • 1 çay kaşığı tuz ve karabiber
  • 1 yumurta sarısı

HAZIRLANIŞI
  1. soğanı , havucu ve yağı geniş bir tavaya alıp soteleyin, ıspanakları ekleyin ve kavurun
  2. bulguru, tuzu ve biberi ekleyip karıştırın, ıspanaklar suyunu çekince ocaktan alın ve kaşar peynirinin yarısını ekleyip, karıştırın
  3. tezgaha yağlı kağıt serin, üstüne 10 kare milföy hamurunu bitişik şekilde yerleştirin uçlarını elinizle bastırarak birleştirin ve bir çatalla delikler açın (fazla kabarmaması için)
  4. hazırladığınız hamuru yağlı kağıt ile birlikte tepsiye aktarın, üstüne iç harcı döküp yayın
  5. kalan 10 kare milföyü de şeritler halinde keserek resimdeki gibi iç harcın üstüne yerleştirin
  6. böreğin üstüne yumurta sarısını sürün ve kalan kaşar peynirini serpiştirin
  7. son olarak hazırladığınız böreği keskin bir bıçakla istediğiniz büyüklükte dilimleyin
  8. 180 derecede ısıtılmış fırında böreğiniz kızarana kadar pişirin 
  9. böreği pişmeden kestiğimiz için fırından aldığınızda kolayca dilimlere ayırabilirsiniz afiyet olsun

Yorumlar

  1. NE kadar güzel ve pratik ellerinize aklınıza sağlık.Çok teşekkür ederim sayenizde öğreniyorum sağolun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim naçizane sizlere yardımcı olabiliyorsam ne mutlu bana sevgiler :)

      Sil

Yorum Gönder