22.11.2016

HAVUÇLU KURABİYE

Selam,
işte sizlere nefis bir çay saati reçetesi daha , bu reçetede klasik elmalı kurabiye hamurunu kullandım iç malzemede ise havucun tadı ve rengi gerçekten güzel oldu öneririm sevgiler 💜

MALZEMELER
HAMURU İÇİN
  • 125 gram oda ısısında tereyağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 paket vanilin
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 2 çorba kaşığı pudra şekeri
  • 7-8 dolu çorba kaşığı un
İÇİNE
  • 5 adet havuç rendesi
  • 3 çorba kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı toz tarçın
  • 1 çay bardağı ceviz kırığı
ÜSTÜNE
  • pudra şekeri

HAZIRLANIŞI
  1. havuç rendesini ve toz şekeri bir tavaya alın, kısık ateşte karıştırarak havuçlar yumuşayana kadar pişirin, tarçın ve cevizi ekleyip karıştırın ve ocaktan alın
  2. un hariç hamur malzemelerini bir kaba alın, azar azar un ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin
  3. hamuru hafif un serptiğiniz tezgahta , merdaneyle yarım santim kalınlığında yuvarlak olacak şekilde açın
  4. hamuru uzun üçgen parçalar halinde kesin (sigara böreği gibi)
  5. kestiğiniz parçaların geniş kenarlarına iç malzemeden koyup rulo yapın
  6. hazırladığınız kurabiyeleri yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizin
  7. 180 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 25 dakika , kurabiyeler pembeleşene kadar pişirin
  8. pişen kurabiyeleri tepside soğumaya bırakın, daha sonra bir süzgeç yardımıyla üstlerine bolca pudra şekeri eleyin ve servis tabağına aktarın afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

değerli yorumlarınız için teşekkürler
yorum yapmak isteyen fakat Google hesabı olmayanlar, yorumlama biçiminde bulunan anonim seçeneğini kullanarak yorum yapabilirler