Ana içeriğe atla

KAŞARLI BEZELYE PÜRESİ


Bezelye sevmeyen çocuklarınız için lezzetli bir alternatif :)
MALZEMELER
  • 1 kilo bezelye
  • 1 su bardağı eski kaşar rendesi
  • 3-4 dal kıyılmış dereotu
  • 1 çorba kaşığı tereyağ
  • 2 su bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı tuz
HAZIRLANIŞI
  1. bezelyeleri yumuşayana kadar haşlayın ve süzün
  2. içine yağı ekleyin karıştırın ,sütün yarısını ekleyin ve ezerek püre haline getirin
  3. kalan sütü, tuzu, dereotunu ve peyniri ekleyip karıştırarak ocağa alın
  4. kısık ateşte sütünü çekene kadar pişirin
  5. bezelye püresi servise hazırdır, et yada tavuk yanında sunabilirsiniz afiyet olsun

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

VİŞNELİ TRİLEÇE

KİNOA SALATASI

KATMER POĞAÇA

SADE KATMER

Ispanaklı Sufle Börek

NUTELLALI MİLKSHAKE