ÇEKİRDEKLİ TUZLU KURABİYE


Selam,
ağızda dağılan bu kurabiyeler, çayınızın yanında nefis bir eşlikçi olacaklar denemeyen kalmasın :) sevgiler..
MALZEMELER
  • 125 gram oda ısısında tereyağ
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 kibrit kutusu kadar rendelenmiş beyaz peynir
  • 4 çorba kaşığı tam buğday unu
  • 6 çorba kaşığı beyaz un
  • 1 çay kaşığı tuz 
ÜSTÜNE
  • bir kase tuzsuz ay çekirdeği, 1 yumurta akı
HAZIRLANIŞI
  1. yağ ve yumurtayı bir kaba alın ve karıştırın
  2. peyniri, tuzu, kabartma tozunu ekleyip tekrar karıştırın
  3. tam buğday ununu ekleyin ve kontrollü olarak (azar azar)beyaz unu ilave ederek hamuru yoğurup toparlayın
  4. fırın tepsisine pişirme kağıdı serin yada yağlayın
  5. hamurdan ufak parçalar alarak elinizde yuvarlayın ,bir yüzünü çatalla çırptığınız yumurta beyazına batırın ve ay çekirdeğine bulayın
  6. hamur bitene kadar aynı işlemi yapın ve 175 derecede ısıtılmış fırında kurabiyelerin üstü kızarana kadar pişirin afiyet olsun

Yorumlar