Selam,
etimekli yalancı tavuk göğsünü ,lezzetli ve pratik bir tatlı arayanlar için öneririm, tatlının porsiyon halini çekemedim çünkü misafirliğe götürdüm, yine de umarım lezzeti hakkında bir ip ucu vermişimdir :) sevgiler.
MALZEMELER
- 1 litre süt
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağından 2 parmak eksik toz şeker (3/4 bardak)
- 1 paket vanilya
- 50 gram tereyağ yada margarin
- 1 paket tuzsuz etimek
- 1 su bardağı toz şeker
- 1,5 su bardağı su
HAZIRLANIŞI
- etimekleri dikdörtgen yada kare bir kaba tek sıra dizin
- şerbeti ,şeker eriyene kadar kaynatın ve etimeklerin üzerine eşit bir şekilde dökün
- unu tencereye alın ve hafif kokusu çıkana kadar kavurup ocaktan alın
- şekeri vanilyayı,yağı ve sütü ekleyip çırpıcıyla karıştırın ve tekrar ocağa alın sürekli karıştırarak koyu muhallebi kıvamına gelene dek pişirin
- pişen tavuk göğsünü etimeklerin üzerine döküp yayın
- tatlı oda sıcaklığına gelince üstünü streçle kapatıp buzdolabında 4-5 saat soğutun
- servis ederken dilerseniz tarçın serpebilirsiniz afiyet olsun :)
- şekeri damak tadınıza göre arttırıp eksiltebilir siniz
- bardak ile ölçtüğünüz malzemelerde aynı bardağı kullanın
- son olarak eklemekte fayda var sürekli karıştırdığımız için topak olmuyor , ancak muhallebinizde topak olursa piştikten sonra blendrdan geçirebilirsiniz
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorum yapmak isteyen fakat google hesabı olmayanlar, anonim seçeneğini kullanarak yorum yazabilirler.
Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.