29.09.2016

ETİMEKLİ YALANCI TAVUK GÖĞSÜ

Selam,
etimekli yalancı tavuk göğsünü ,lezzetli ve pratik bir tatlı arayanlar için öneririm, tatlının porsiyon halini çekemedim çünkü misafirliğe götürdüm, yine de umarım lezzeti hakkında bir ip ucu vermişimdir :) sevgiler.
MALZEMELER
  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağından 2 parmak eksik toz şeker (3/4 bardak)
  • 1 paket vanilya
  • 50 gram tereyağ yada margarin
  • 1 paket tuzsuz etimek
ŞERBETİ İÇİN
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1,5 su bardağı su

HAZIRLANIŞI
  1. etimekleri dikdörtgen yada kare bir kaba tek sıra dizin
  2. şerbeti ,şeker eriyene kadar kaynatın ve etimeklerin üzerine eşit bir şekilde dökün
  3. unu tencereye alın ve hafif kokusu çıkana kadar kavurup ocaktan alın
  4. şekeri vanilyayı,yağı ve sütü ekleyip çırpıcıyla karıştırın ve tekrar ocağa alın sürekli karıştırarak koyu muhallebi kıvamına gelene dek pişirin
  5. pişen tavuk göğsünü etimeklerin üzerine döküp yayın
  6. tatlı oda sıcaklığına gelince üstünü streçle kapatıp buzdolabında 4-5 saat soğutun
  7. servis ederken dilerseniz tarçın serpebilirsiniz afiyet olsun :)
NOT:
  • şekeri damak tadınıza göre arttırıp eksiltebilir siniz
  • bardak ile ölçtüğünüz malzemelerde aynı bardağı kullanın
  • son olarak eklemekte fayda var sürekli karıştırdığımız için topak olmuyor , ancak muhallebinizde topak olursa piştikten sonra blendrdan geçirebilirsiniz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

değerli yorumlarınız için teşekkürler
yorum yapmak isteyen fakat Google hesabı olmayanlar, yorumlama biçiminde bulunan anonim seçeneğini kullanarak yorum yapabilirler