BULGURLU, YALANCI YAPRAK SARMA


Selam,bugün sizlerle bulgurlu yalancı sarmayı paylaşmak istedim, yalancı dememizin nedeni soğanları kavurmadan yapmamız ,hem pratik hem lezzetli bir sarma denemeyen varsa öneririm, bulgur yerine pirinç de kullanabilirsiniz ayrıca aynı içi hazırlayıp biber dolması da doldurabilirsiniz sevgiler :)
MALZEMELER
  • 500 gram salamura yaprak
  • 2 su bardağı pilavlık bulgur
  • 4 adet orta boy kuru soğan
  • 1 büyük boy domates rendesi
  • 1 çorba kaşığı kuru nane
  • yarım demet kıyılmış dereotu
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber (acı severseniz acı kullanabilirsiniz)
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz (iç harca)
  • 1 çay kaşığı tuz (tencereye)
  • 1 çorba kaşığı nar ekşisi
  • 1 çay bardağı zeytinyağı (iç harca)
  • 1 çay bardağı zeytinyağ (tencereye)
  • 3 su bardağı su
HAZIRLANIŞI
  1. yaprakları tencereye koyup 5 dakika kaynatın ve süzün, musluğun altında güzelce yıkayın tuzu kalmasın
  2. geniş bir kaseye bulguru,küp doğradığınız soğanları,domatesi,naneyi,dereotunu,toz biberleri, tuzu,nar ekşisini ve zeytinyağını koyup, bir kaşıkla güzelce karıştırın bütünleştirin 
  3. yaprakların sap kısımlarını kesin, geniş tarafına bir kaşık hazırladığınız içten koyun ve sarın
  4. sardığınız yaprakları tencereye dizin (ben dik şekilde diziyorum)
  5. sarmaların üzerine bir kaç tane yaprak koyun ve uygun boyda bir tabak kapatın
  6. suyunu , yağı ve tuzu ekleyip tencerenin kapağını kapatın, kaynayana kadar orta ateşte kaynadıktan sonra kısık ateşte yumuşayana kadar pişirin (dilerseniz aynı şekilde hazırlayıp düdüklüde de pişirebilirsiniz, düdüklüde buharı çıktıktan sonra 20 dakika yeterlidir
  7. pişen sarmaları tencerede soğumaya bırakın, daha sonra servis tabağına alın ve üstüne limon dilimleri koyup ılık yada buzdolabında soğutarak servis edin afiyet olsun

Yorumlar