BADEMLİ ŞEKERPARE


Merhabalar,
her Bayram olduğu gibi bu Bayramda tatlısız olmaz  :)  ne yapsam diyenler için bademli şekerpare tarifi bir fikir olsun istedim, hepinize Hayırlı Bayramlar dilerim sevgilerimle.
MALZEMELER
  • HAMURU İÇİN:
  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı toz badem
  • 200 gram oda sıcaklığında tereyağ yada margarin
  • 1/2 çay bardağı sıvı yağ
  • 1/2 su bardağı pudra şekeri
  • 1/2 su bardağı irmik
  • 1 paket kabartma tozu
  • aldığı kadar un (3 su bardağından 1 parmak eksik un kullandım)
  • üstüne dilerseniz badem
  • ŞERBETİ İÇİN:
  • 3 su bardağı toz şeker
  • 4 su bardağı su
  • yarım limon suyu
HAZIRLANIŞI
  1. şerbeti için şeker ve suyu karıştırın ve 10 dakika kaynatın, limonu ekleyin 1-2 dakika daha kaynatıp ocaktan alın
  2. hamuru için şekeri , yumurtaları ve yağları kaba alın ,elinizle yoğurarak bütünleştirin
  3. un hariç diğer malzemeleri de ekleyip karıştırın
  4. azar azar unu ilave ederek ele yapışmayan bir hamur elde edin (un ölçüsü verilmiş olsa da yavaş yavaş eklemenizde fayda var)
  5. hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak yuvarlak yada oval şekillendirin (üstüne badem koyacaksanız yuvarlak, yoksa oval yapın)
  6. şekil verdiğiniz hamurları yağlanmış tepsiye dizin, yuvarlak yaptıysanız ortalarına bademi hafif bastırarak yerleştirin ,eğer oval yaptıysanız üstlerine çatalla şekil verin
  7. 170 derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin
  8. pişen hamurları fırından alın ve 5 dakika beklettikten sonra ılık şerbeti üstlerine dökün ve tepsinin üstüne başka bir tepsi daha kapatın bu şekilde yarım saat bekletin
  9. daha sonra tatlınızı spatulayla düz bir servis tabağına alarak servis edebilirsiniz afiyet olsun

Yorumlar