Selam,
acı sevenler için yapımı kolay bu sos tarifini paylaşmak istedim, bu sosu et ve tavuk yemeklerinin yanında, köftelerde kullanabilirsiniz
MALZEMELER
- 1 kilo kırmızı etli biber (kapya)
- yarım kilo kırmızı, küçük acı biber
- 2 orta boy domates
- 1 çorba kaşığı sirke
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 çorba kaşığı tuz
- 2 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 2 çorba kaşığı zeytinyağ
- 1 su bardağı su
- acı ve tatlı biberleri tencereye alın, üstüne su ekleyip yumuşayana kadar kaynatın
- yumuşayan biberleri süzün , dış kabuklarını ve tohumlarını temizleyerek tekrar tencereye alın
- domatesin kabuklarını temizleyip doğrayın ve biberlerin üstüne ekleyin
- 1 su bardağı suyu, sirkeyi,zeytinyağı,tuzu kekiği,sarımsağı ve şekeri de ekleyip kaynatın, kısık ateşte 15-20 dakika pişirin
- süre sonunda el blendrı ile püre haline getirin 1-2 tur karıştırıp ocaktan alın
- sosu şişe ya da kavanoza boşaltın, oda sıcaklığına geldiğinde buzdolabında muhafaza edin
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorum yapmak isteyen fakat google hesabı olmayanlar, anonim seçeneğini kullanarak yorum yazabilirler.
Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.