3.08.2016

VİŞNELİ MEKİK

En sevdiğim kahve veya çay yanı eşlikçilerinden biri de  mekik :) özellikle vişnelisi en sevdiklerimden , siz de evde deneyebilirsiniz.

MALZEMELER
  • 125 gram tereyağ
  • 4 adet orta boy yumurta akı
  • 1,5 çay bardağı toz badem
  • 1 çay bardağı un
  • 1,5 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 su bardağı kadar çekirdeksiz vişne tanesi
HAZIRLANIŞI
  1. tereyağı yüksek ateşte eritin ve ocağı kısın, yağ açık kahve rengini alana kadar ocakta tutun daha sonra ocaktan alıp ılımaya bırakın
  2. yumurta aklarını beyazlaşana kadar mikserle çırpın ve unu, toz bademi , şekeri ekleyip spatulayla karıştırın son olarak yağı ilave edin karıştırın
  3. hamuru mekik kalıplarına pay edin (mekik kalıbınız yoksa muffin kalıbında da olabilir, ama mekik kalıbında daha güzel oluyor)
  4. üstlerine ikişer adet vişne tanesi yerleştirin ve 160 derecede yaklaşık 20 dakika pişirin

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

değerli yorumlarınız için teşekkürler
yorum yapmak isteyen fakat Google hesabı olmayanlar, yorumlama biçiminde bulunan anonim seçeneğini kullanarak yorum yapabilirler