BADEMLİ KAKAOLU DİLİM KURABİYE


Merhabalar,
Ağustos ayı içerisinde kısa bir tatil yapma fırsatımız oldu, tatilin bir gününde de Datçayı gezmeye gittik ve tabi ki Datça ya gidip de badem almamak olmazdı :) işte bu nefis ağızda dağılan kurabiyelerin içine de kavrulmuş Datça bademi ekledim nefis oldular öneririm sevgiler.
MALZEMELER
  • 125 gram oda sıcaklığında tereyağ
  • 2 dolu çorba kaşığı kakao
  • 3 dolu çorba kaşığı pudra şekeri
  • 9-10 çorba kaşığı un
  • 2 çorba kaşığı kabuksuz çiğ yada kavrulmuş badem
HAZIRLANIŞI
  1. yağı ve şekeri elinizle güzelce karıştırın, kakaoyu ekleyin karıştırın
  2. azar azar un ekleyerek hamuru toparlayın (un miktarı 10 kaşığı geçmesin)
  3. son olarak bademleri bir bıçakla kıyın ve hamura ilave edip yoğurun, hamuru 10 dakika kadar buzlukta bekletin
  4. yağlı kağıdı tezgaha serin, üzerine kurabiye hamurunu koyup merdane yardımıyla kağıdın üstüne düzgünce yayın, eşit kalınlıkta olmasını sağlayın
  5. bir bıçakla hamuru önce dörde, sonra sekize,16 ve 32 adet olacak şekilde üçgenler halinde kesin
  6. 170 derecede ısıtılmış fırında 12-15 dakika pişirin
  7. pişen kurabiyeler sıcakken kestiğiniz çizgilerden tekrar geçin tepside soğumaya bırakın
  8. soğuyunca servis tabağına alabilirsiniz afiyet olsun
NOT:
kurabiyeler kırılgan yapıda olduğu için soğumadan tepsiden almayın, ayrıca aynı tarifi uygulayarak kurabiyeleri istediğiniz şekilde biçimlendirebilirsiniz



Yorumlar