27.06.2016

TAZE NANELİ KESME KURABİYE

Selam,
bugün sizlerle bu nefis kurabiyeyi paylaşmak istedim, taze nanenin ferahlatıcı etkisi ile çikolatanın uyumu gerçekten harika oluyor deneyin derim :) sevgiler.

MALZEMELER
  • 1 yumurta sarısı
  • 125 gram oda sıcaklığında tereyağ
  • 3 çorba kaşığı pudra şekeri
  • 2 çorba kaşığı damla çikolata
  • yarım su bardağı ince kıyılmış taze nane yaprağı
  • 9-10 çorba kaşığı un
HAZIRLANIŞI
  1. pudra şekeri, yumurta ve yağı karıştırma kabına alarak karıştırmaya başlayın
  2. naneyi ekleyin
  3. azar azar unu ekleyin ve hamuru toparlayın
  4. son olarak damla çikolatayı ekleyip bütünleştirin
  5. tezgaha pişirme kağıdı serin, hamuru içine alın ve rulo şekline getirin, kağıdı sarıp kapatın ve 15 dakika kadar dondurucuya atın
  6. süre sonunda hamuru dondurucudan alın, ruloyu elinizle köşeli olarak şekillendirin ve keskin bir bıçakla 1 santim kalınlığında dilimleyin
  7. dilimlenen hamuru pişirme kağıdı serdiğiniz tepsiye dizin ve 180 derecede ısıtılmış fırında hafif renk alana kadar pişirin 
  8. pişen kurabiyeleri oda sıcaklığına gelene dek tepside bekletin daha sonra afiyetle tüketebilirsiniz :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

değerli yorumlarınız için teşekkürler
yorum yapmak isteyen fakat Google hesabı olmayanlar, yorumlama biçiminde bulunan anonim seçeneğini kullanarak yorum yapabilirler