LİMONLU TART

Nefis limonlu bir tarta ne dersiniz ? konuklarınıza ikram edebileceğiniz lezzetli bir seçenek denemenizi öneririm sevgiler.

HAMURU İÇİN
  • 125 gram oda ısısında tereyağ
  • 1 yumurta sarısı
  • yarım su bardağı toz şeker
  • yarım çay bardağı süt
  • 1 paket vanilya
  • 2,5 su bardağı un
  1. orta boy bir tart kalıbına yağlı kağıt serin yada güzelce yağlayın
  2. hamur malzemelerini yoğurun ve elinizle kalıba bastırarak yayın, kenarlarını yükseltin
  3. bir kürdanla hamurun yüzeyine delikler açın (kabarmasını önlemek için) daha sonra 170 derecede ısıtılmış fırında hamurunuz renk alana kadar pişirin
  4. pişen hamuru tezgahta soğumaya bırakın

KREMASI İÇİN
  • 3 adet orta boy limon
  • 2 adet küçük boy yumurta
  • 1 çorba kaşığı mısır nişastası
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 150 gram tereyağ
  1. limonları yıkayın ve rendenin ince tarafıyla kabuklarını rendeleyin, sularını da sıkıp hazırlayın
  2. bir sos tenceresine yumurtaları alıp tel çırpıcı ile çırpın, yağ haricinde diğer malzemeleri de ekleyip çırpın ve ocağa alın
  3. sürekli karıştırarak göz göz olana dek pişirin
  4. yağı ekleyin ve eriyene kadar karıştırıp ocaktan alın 
  5. pişirdiğiniz tartı dikkatlice kalıbından çıkartıp servis tabağına alın, üstüne pişirdiğiniz limonlu kremayı döküp yayın ve düzeltin, oda sıcaklığına geldiğinde üzerini kapatarak buzdolabında soğutun
  6. tartınızı servis ettikten sonra artanı tekrar buzdolabında saklayın afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yapmak isteyen fakat google hesabı olmayanlar, anonim seçeneğini kullanarak yorum yazabilirler.
Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.

Haftanın popüler tarifleri