26.05.2016

LİMON KREMASI

Selam,
tart, kurabiye, pasta ve keklerde ve kahvaltılarda ekmek üstüne kullanabileceğiniz nefis bir limon kreması tarifi not almanızda fayda var :) ben ölçülerde biraz değişiklik yaptım tarifin orjinaline dokuzuncubulutdan ulaşabilirsiniz, limon kremasını kullanarak yaptığım tart tarifine de buradan ulaşabilirsiniz.

MALZEMELER
  • 3 adet orta boy limon
  • 2 adet küçük boy yumurta
  • 1 çorba kaşığı mısır nişastası
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 150 gram tereyağ
HAZIRLANIŞI
  1. limonları güzelce yıkayın, rendenin ince tarafıyla kabuklarını rendeleyin ve sularını sıkın
  2. bir sos tenceresine yumurtaları kırıp tel çırpıcı ile çırpın, yağ haricinde diğer malzemeleri de ekleyip karıştırın
  3. karışımı ocağa alın ve sürekli karıştırarak, göz göz olana kadar pişirin
  4. tereyağı ekleyip eriyene kadar karıştırın ve ocaktan alın
  5. sosu cam bir kaba alıp kapağını kapatın ve oda ısısına gelene dek bekletin
  6. soğuyan sosu buzdolabında muhafaza edin

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

değerli yorumlarınız için teşekkürler
yorum yapmak isteyen fakat Google hesabı olmayanlar, yorumlama biçiminde bulunan anonim seçeneğini kullanarak yorum yapabilirler