Ana içeriğe atla

KEŞKÜL

Selam, hem hafif hem leziz keşkül tarifi ,yapımı da son derece kolay denemeyen varsa öneririm sevgiler.

MALZEMELER
  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı toz badem
  • 2 çorba kaşığı mısır nişastası
  • 2 çorba kaşığı pirinç unu
HAZIRLANIŞI
  1. bütün malzemeleri tencereye alıp karıştırın ve ocağa koyun
  2. devamlı karıştırarak orta ateşte, koyulaşana kadar pişirin
  3. göz göz olunca ateşi kısıp 2-3 tur daha karıştırın ve ocaktan alın
  4. tatlıyı kase yada bardaklara pay edin
  5. tatlı oda sıcaklığında geldiğinde üstlerini streçle kapatıp buzdolabında soğutun afiyet olsun


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

VİŞNELİ TRİLEÇE

KİNOA SALATASI

KATMER POĞAÇA

SADE KATMER

Ispanaklı Sufle Börek

NUTELLALI MİLKSHAKE