5.05.2016

FIRINDA PATLICAN DİLİMLERİ

Selam,
patlıcan sevenler için pratik ve lezzetli bir reçete patlıcan pizza da diyebileceğimiz bu lezzeti hazırlarken dilediğiniz malzemeyi kullanabilirsiniz deneyin derim :)

MALZEMELER
  • 1 adet büyük boy bostan patlıcan
  • patlıcan dilimi sayısı kadar,dilim kaşar peyniri
  • patlıcan dilimi sayısı kadar, yuvarlak dilimlenmiş domates
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağ
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 diş ezilmiş sarımsak
  • 1 çorba kasesi kavrulmuş kıyma 
  • maydanoz
HAZIRLANIŞI
  1. patlıcanı alacalı soyun ve 1 parmak kalınlığında halka halka doğrayın
  2. doğranmış patlıcanları yarım saat tuzlu suda bekletin ve süzüp kurulayın
  3. patlıcanları yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizin
  4. zeytinyağ , kekik ve sarımsağı karıştırın, bir fırça yardımıyla tepsiye dizdiğiniz patlıcanlara sürün, fırının ızgarasında yarı pişmiş olacak şekilde kızartın 
  5. patlıcanları fırından alın ve üstlerine kavrulmuş kıyma ya da haşlanmış mantar dilimleri veya ince dilimlenmiş sucuk yerleştirin evde neyiniz varsa kullanabilirsiniz (bu aşamayı atlayıp sadece peynir ve domates de kullanabilirsiniz)
  6. üstüne peynir dilimleri ve domates dilimlerini yerleştirin
  7. tepsiyi tekrar fırına koyun bu kez fırın kısmında 180 derecede 15-20 dakika pişirin
  8. patlıcan dilimlerini servis tabağına alıp üstüne kıyılmış maydanoz serperek sıcak servis edin afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

değerli yorumlarınız için teşekkürler
yorum yapmak isteyen fakat Google hesabı olmayanlar, yorumlama biçiminde bulunan anonim seçeneğini kullanarak yorum yapabilirler