16.05.2016

BEYAZ ÇİKOLATALI BROWNİE

Selam,
çikolata sevenler bu reçeteye de bayılacaklar :) fotoğraf çok düzgün olmasa da tadı son derece lezizdi deneyin derim sevgiler..

MALZEMELER
  • 125 gram tereyağ
  • 200 gram beyaz çikolata 
  • 1 paket vanilya
  • 1 silme su bardağı toz şeker
  • 4 yumurta
  • 1,5 silme su bardağı un
  • yarım su bardağı kırık ceviz
ÜSTÜNE
  • 200 gram sütlü çikolata
HAZIRLANIŞI
  1. öncelikle kare ,orta boy bir kalıbı yağlayın yada yağlı kağıt yerleştirin
  2. tereyağ ve beyaz çikolatayı benmari usulü eritin
  3. yumurtaları ve şekeri bir kaba alın ve şeker eriyene kadar güzelce çırpın, cevizi ,vanilyayı ve unu ekleyip karıştırın
  4. son olarak erittiğiniz tereyağlı çikolatayı ekleyip spatulayla alttan üste doğru karıştırarak hamuru tamamlayın ve kalıba boşaltın
  5. 160 derecede yaklaşık 40 dakika pişirin fırına göre süre değişebilir 30 dakika sonra kürdan testi uygulayın, kürdan temiz çıkıyorsa pişmiştir fırından alın
  6. sütlü çikolatayı benmari usulü eriterek,oda sıcaklığına gelen browninin üstüne döküp yayın ve donmasını bekleyin, daha sonra kare dilimleyip servis edin afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

değerli yorumlarınız için teşekkürler
yorum yapmak isteyen fakat Google hesabı olmayanlar, yorumlama biçiminde bulunan anonim seçeneğini kullanarak yorum yapabilirler