27.04.2016

ZEYTİNLİ AÇMA

Selam,
bu lezzetli açmaları ister kahvaltıda ister çay saatinde yiyin, nasıl yerseniz yiyin ama mutlaka yapın :)

MALZEMELER
  • 1 yumurta
  • 1 su bardağı ılık su (250 ml)
  • 1 çorba kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çorba kaşığı ınstent maya
  • yarım su bardağı sıvı yağ (50 ml)
  • 125 gram eritilmiş tereyağ
  • 4-4,5 silme su bardağı un (yaklaşık 500 gr)
İÇİNE
  • 1 ufak kavanoz zeytin ezmesi
ÜSTÜNE
  • 1 yumurta sarısı
  • çörek otu


HAZIRLANIŞI
  1. karıştırma kabına suyu ,şekeri ve mayayı koyup karıştırın
  2. yağları, tuzu ve yumurtayı ilave edip karıştırın
  3. 4 bardak unu da ekleyerek hamuru yoğurun gerekirse yarım bardak unu da ilave edersiniz
  4. hamurun üstünü kapatın ve oda ısısında ,hamur iki katı olana kadar bekletin
  5. hazır olan hamuru bir kez yoğurun ve 10 eşit parçaya bölün
  6. her bir parçayı tezgahta merdane yardımıyla açın
  7. üstlerine zeytin ezmesi sürün ve rulo yapın
  8. hazırladığınız ruloları da kendi etrafında döndürerek uçlarını birleştirin
  9. açmaları pişirme kağıdı serdiğiniz tepsiye dizin
  10. üstlerine yumurta sarısını sürün ve çörek otu serpin, 10 dakika da tepside dinlendirin
  11. süre sonunda 180 derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

değerli yorumlarınız için teşekkürler
yorum yapmak isteyen fakat Google hesabı olmayanlar, yorumlama biçiminde bulunan anonim seçeneğini kullanarak yorum yapabilirler