4.04.2016

TARÇINLI RULO ÇÖREKLER (cinnamon rolls)

Amerikalıların meşhur tarçınlı çörekleri :) aslında bizim çöreklerden ,üzerine yapılan glazür dışında pek de bir farkı yok, adına ne derseniz diyin bu lezzetli çörekleri yapın derim beğeneceğinizi düşünüyorum sevgiler..

HAMURU İÇİN
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 2 çorba kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • yarım paket ınstent maya
  • 1 paket vanilin
  • 125 gram eritilmiş soğumuş tereyağ
  • aldığı kadar un (3,5-4 su bardağı kadar)
  1. sütü , mayayı ve şekeri kaba alıp karıştırın, tuzu, vanilini, yağı ekleyin, son olarak yavaş yavaş un ilave ederek yoğurun,ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin
  2. hamurun üzerini kapatarak yaklaşık 2 saat mayalandırın
ARASINA
  • 4 çorba kaşığı toz şeker
  • 1 silme çorba kaşığı tarçın
  • şekeri ve tarçını kasede karıştırın
  1. dinlenen hamuru 2 parçaya bölün
  2. parçaları ayrı ayrı merdaneyle açın
  3. üstlerine şeker ve tarçın karışımından serpin ve rulo şeklinde sarın
  4. hazırladığınız ruloları 2 parmak kalınlığında dilimleyin ve yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizin
  5. 15 dakika da tepside beklettikten sonra 160 derecede ısıtılmış fırında çörekler renk alana kadar pişirin
  6. pişen çörekleri oda sıcaklığına gelene kadar bekletin
ÜZERİNE
  • yarım su bardağı pudra şekeri
  • 2 çorba kaşığı ılık süt
  1. pudra şekeri ve sütü homojen bir şekilde karıştırın, pürüzsüz bir kıvama getirin 
  2. karışımı çöreklerin üzerine sürün ve donmasını bekleyin, daha sonra servis edebilirsiniz afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

değerli yorumlarınız için teşekkürler
yorum yapmak isteyen fakat Google hesabı olmayanlar, yorumlama biçiminde bulunan anonim seçeneğini kullanarak yorum yapabilirler