11.04.2016

PİŞMEYEN ÇİKOLATALI CHEESECAKE

Merhabalar,
daha önce pek çok kere cheesecake yapmış biri olarak pişmeyen cheesecakei ilk kez denedim, fikrimi sorarsanız pratik ve yaza uygun bir cheesecake oldu denemek isterseniz işte reçetemiz..

TABANI İÇİN
  • 1 paket bebe bisküvisi
  • 100 gr tereyağ
KREMASI İÇİN
  • 400 gr labne peyniri
  • 200 gr krema
  • 2 çorba kaşığı pudra şekeri
  • 200 gram sütlü çikolata
  • 2 çorba kaşığı kahve likörü (kullanmak istemezseniz 1 çorba kaşığı toz kahve ekleyin)
  • ÜSTÜNE
  • 180 gram bitter çikolata +2 çorba kaşığı süt
  • SÜSLEMEK İÇİN
  • toz şekere bulanmış çilek ve çikolata sos
HAZIRLANIŞI
  1. bisküviyi ufalayıp, toz haline getirin
  2. tereyağı eritin ve bisküviye ekleyip karıştırın
  3. kelepçeli 22 cm çapında bir kek kalıbının tabanına yağlı kağıt yerleştirin, hazırladığınız yağlı bisküvi karışımını kalıbın tabanına bastırarak yayın , düzeltin ve buzluğa kaldırın
  4. krema ve şekeri çukur bir kaseye alın ve mikserle ,krema katılaşana kadar çırpın, üstüne suyunu süzdüğünüz labneyi ekleyip tekrar çırpın
  5. sütlü çikolatayı benmari usulü eritin , içine likörü yada kahveyi ekleyip karıştırın ve biraz sıcaklığı geçince krema karışımına ekleyip spatulayla karıştırın
  6. buzluktan kalıbı çıkartın ve hazırladığınız kremayı bisküvilerin üzerine boşaltın ve yayarak düzeltin
  7. cheesecakein üstünü  kapatarak tekrar buzluğa koyun ve 6-7 saat dondurun
  8. donduktan sonra dikkatlice kalıbından çıkararak servis tabağına alın ve bitter çikolatayı sütle beraber benmari usulü eritip cheesecakein üstüne döküp ,düzeltin ,üstündeki çikolata donana kadar dolaba kaldırın 
  9. çikolata donunca süsleyip,dilimleyerek servis edebilirsiniz
artan cheesecakei dilimleyip kapaklı bir kaba koyun ve buzlukta saklayın yemek istediğinizde ,yarım saat önceden dışarı çıkarın

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

değerli yorumlarınız için teşekkürler
yorum yapmak isteyen fakat Google hesabı olmayanlar, yorumlama biçiminde bulunan anonim seçeneğini kullanarak yorum yapabilirler