6.04.2016

MUZLU PUDİNGLİ, PRATİK PASTA

Merhabalar,
aceleniz varsa ve pratik bir pasta yapmak istiyorsanız bu reçete tam size göre, ayrıca çok da lezzetli deneyin derim :)

MALZEMELER
  • 1 adet kakaolu pastaban (pandispanyayı kendiniz yapmak isterseniz buradaki tarifi uygulayabilirsiniz)
  • PUDİNG İÇİN
  • 3 su bardağı süt
  • 2 çorba kaşığı un
  • 2 çorba kaşığı mısır nişastası
  • 1 paket vanilin
  • 3/4 su bardağı toz şeker
  • 1 adet muz
  • KEKİ ISLATMAK İÇİN
  • yarım su bardağı süt
  • ARASINA
  • 1 muz
  • 1 çorba kaşığı parça çikolata
  • SÜSLEMEK İÇİN 
  • 1 çorba kaşığı parça çikolata
  • fındık kırığı
HAZIRLANIŞI
  1. puding için muzu ezerek tencereye alın, diğer malzemeleri de ekleyin ve karıştırarak ,koyulaşana kadar pişirin son olarak blendrdan geçirerek pürüzssüz olmasını sağlayın
  2. pastabanın (2 katlı hazır pandispanya) alt parçasını servis tabağına koyun ve bir fırça yada kaşık yardımıyla, sütle eşit bir şekilde ıslatın, üstüne pudingin yarısını döküp yayın, muzu dilimleyip yerleştirin ve çikolata parçalarını serpiştirin
  3. pastabanın diğer parçasını üstüne kapatın ve tekrar sütle ıslatın, kalan pudingle pastanın üstünü kaplayın
  4. son olarak çikolata parçaları ve fındık kırığı ile süsleyin 
  5. pastanın üstünü bir kek faunusu ile kapatarak buzdolabında soğutun ,3-4 saat sonra dilimleyerek servis edebilirsiniz (aceleniz yoksa bir gece bekletin) afiyet olsun


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

değerli yorumlarınız için teşekkürler
yorum yapmak isteyen fakat Google hesabı olmayanlar, yorumlama biçiminde bulunan anonim seçeneğini kullanarak yorum yapabilirler