9.02.2016

YULAF KEPEKLİ HAMBURGER KÖFTESİ

SAĞLIKLI BİR HAMBURGER KÖFTESİ İSTEYENLERE GELSİN :)

MALZEMELER
  • 2 dilim tavuk göğüs eti
  • 3 çorba kaşığı yulaf kepeği
  • 1 yumurta
  • 1 er tutam karabiber,kimyon,kekik,deniz tuzu
  • 1 diş ezilmiş sarımsak
  • tavayı yağlamak için zeytinyağ
HAZIRLANIŞI
  1. tavuk etlerini robotta parçalayın, kıyma haline getirin
  2. yumurtayı,yulaf kepeğini, sarımsağı ve baharatları da ekleyip robotu tekrar çalıştırın (robotunuz yoksa tavukları kasapta çektirin)
  3. hazırladığınız harcı yarım saat kadar buzdolabında bekletin
  4. süre sonunda elinizi hafif ıslatarak köfteyi şekillendirin 
  5. tavayı ısıtın ve yağlayın,yağın fazlasını bir peçeteyle alın, hazırladığınız köfteyi arkalı önlü pişirin (tost makinesinde de pişirebilirsiniz)
hamburger köftesini ,hamburger ekmeği ile yada sade olarak salata ile tüketebilirsiniz
bu malzemeden 1 büyük köfte yada 2 küçük köfte çıkıyor siz dilerseniz malzemeleri iki katına çıkartabilirsiniz afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

değerli yorumlarınız için teşekkürler
yorum yapmak isteyen fakat Google hesabı olmayanlar, yorumlama biçiminde bulunan anonim seçeneğini kullanarak yorum yapabilirler