LAVAŞ EKMEĞİ

Selam,
Pazar sabahı evde ekmek olmadığını fark ettim ve dışarı çıkmaya da üşendim doğrusu :) bu nedenle evde lavaş yaptım siz de yapımı kolay bu reçeteyi bir kenara not edin ne olur ne olmaz :)

MALZEMELER
  • 2,5 su bardağı un
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 tatlı kaşığı instant maya
  • 1 tutam toz şeker
  • 1 tutam tuz
HAZIRLANIŞI
  1. suyun içine mayayı ve şekeri koyup karıştırarak eritin
  2. bir kaba unu alın , üstüne tuzu ve suyu ekleyip yoğurun
  3. hamurun üstünü kapatarak yarım saat dinlendirin
  4. dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler hazırlayın
  5. bezeleri unlanmış tezgahta merdane yardımıyla açın
  6. yapışmaz yüzeyli bir tavayı ısıtın ve hazırladığınız lavaşları pişirin
kahvaltı veya çay saatinde afiyetle tüketin

Yorumlar