2.02.2016

FIRINDA SARMA BÖREK

Yıllar önce sık sık yaptığım bu böreği geçenlerde kardeşim yapmıştı bende sizler için paylaşmak istedim, buzluğunuzda sigara böreği varsa zahmetsizce hazırlayabilirsiniz deneyin derim :)

MALZEMELER
  • 3 yufka
  • 1 kase rendelenmiş beyaz peynir veya kaşar peyniri 
  • sosu için
  • 1,5 su bardağı süt
  • 125 gram eritilmiş tereyağ veya margarin
  • 1 yumurta
  • ayrıca fırın kabını yağlamak için biraz yağ

HAZIRLANIŞI
  1. her bir yufkayı 8 üçgen parçaya kesip hazırlayın ve geniş kenarlarına peynir koyup sarın
  2. yağladığınız fırın kabına hazırladığınız börekleri bitişik şekilde dizin kabınızın boyuna göre tek veya çift sıra dizebilirsiniz tek sıra dizmenizi öneririm
  3. sos malzemelerini bir kasede çırpın ve börekleri tamamen ıslatacak şekilde üstlerine dökün
  4. üstünü streçle kapatıp 5-6 saat dinlendirin aceleniz yoksa bir gece buzdolabında bekletin daha güzel oluyor
  5. ertesi gün 180 derecede ısıtılmış fırında böreğiniz kızarana kadar pişirin afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

değerli yorumlarınız için teşekkürler
yorum yapmak isteyen fakat Google hesabı olmayanlar, yorumlama biçiminde bulunan anonim seçeneğini kullanarak yorum yapabilirler