Lezzetli ev yapımı bir pasta yapmak isterseniz bu reçeteyi öneririm
MALZEMELER
kuru malzemeleri de eleyerek karışıma ekleyin ve spatulayla karıştırın
20-22 cm kelepçeli kalıba yağlı kağıt yerleştirin ve pandispanya karışımını boşaltın
150-160 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 40 dakika pişirin (fırına göre süre değişebilir kürdan testi yapıp piştiğini anlayabilirsiniz, ilk 20 dakika fırını açmayın)
pişen pandispanyayı ilk sıcaklığı geçince kalıptan çıkartıp soğumaya bırakın
soğuyan pandispanyayı tekrar kalıbın çemberinin içine alın ve bu şekilde servis tabağına koyun,pandispanyayı 1 su bardağı vişne suyu ile ıslatın
(ben pastamı tek kat yaptım dilerseniz ortadan kesip iki katlı yapabilirsiniz)
ÇİKOLATALI MUS (MOUSSE) KREMASI İÇİN MALZEMELER
sos eriyince yumurtayı ekleyip çırpma teliyle karıştırın (çikolata karışımının sıcaklığı ile yumurta pişiyor çiğ kalmıyor)
eriyen çikolata karışımını ılımaya bırakın
başka bir kapta krema ve pudra şekerini mikserle sertleşene kadar çırpın (çırptığınız krema kaşıktan düşmeyecek kadar sert olmalı)
hazır olan kremayla çikolatalı karışımı birleştirip, spatulayla karıştırın ve ıslattığınız pandispanyanın üzerine döküp düzeltin ve çemberi alın ,pastanın üstünü bir faunusla kapatarak buzdolabında 1 gece bekletin
ertesi günü üstünü süsleyin bunun için 1 paket fındıklı yada kakaolu gofreti bir poşetin içine koyup ufalayın ve pastanın üstüne serpiştirin ayrıca draje çikolata ekleyebilirsiniz yada üstüne kakao eleyerek kaplayabilirsiniz seçim sizin afiyet olsun
mus (mousse) tarifi Cake İn Life sitesinden
MALZEMELER
- pandispanya için
- 5 yumurta
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 3 çorba kaşığı nişasta
- 2 çorba kaşığı kakao
- 1 paket vanilin
- 1 paket kabartma tozu
- 5 çorba kaşığı un (klasik su bardağı ile 1 bardak)
- 5 çorba kaşığı ılık su
- 3 çorba kaşığı yoğurt
kuru malzemeleri de eleyerek karışıma ekleyin ve spatulayla karıştırın
20-22 cm kelepçeli kalıba yağlı kağıt yerleştirin ve pandispanya karışımını boşaltın
150-160 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 40 dakika pişirin (fırına göre süre değişebilir kürdan testi yapıp piştiğini anlayabilirsiniz, ilk 20 dakika fırını açmayın)
pişen pandispanyayı ilk sıcaklığı geçince kalıptan çıkartıp soğumaya bırakın
soğuyan pandispanyayı tekrar kalıbın çemberinin içine alın ve bu şekilde servis tabağına koyun,pandispanyayı 1 su bardağı vişne suyu ile ıslatın
(ben pastamı tek kat yaptım dilerseniz ortadan kesip iki katlı yapabilirsiniz)
ÇİKOLATALI MUS (MOUSSE) KREMASI İÇİN MALZEMELER
- 180 gram parçalara bölünmüş bitter çikolata (eritmeye uygun kuvertür olması tercih)
- 1/4 su bardağı süt
- 55 gram tereyağ (yaklaşık 4 kaşık)
- 1 yumurta sarısı
- 250 ml soğuk krema + 2 çorba kaşığı pudra şekeri
sos eriyince yumurtayı ekleyip çırpma teliyle karıştırın (çikolata karışımının sıcaklığı ile yumurta pişiyor çiğ kalmıyor)
eriyen çikolata karışımını ılımaya bırakın
başka bir kapta krema ve pudra şekerini mikserle sertleşene kadar çırpın (çırptığınız krema kaşıktan düşmeyecek kadar sert olmalı)
hazır olan kremayla çikolatalı karışımı birleştirip, spatulayla karıştırın ve ıslattığınız pandispanyanın üzerine döküp düzeltin ve çemberi alın ,pastanın üstünü bir faunusla kapatarak buzdolabında 1 gece bekletin
ertesi günü üstünü süsleyin bunun için 1 paket fındıklı yada kakaolu gofreti bir poşetin içine koyup ufalayın ve pastanın üstüne serpiştirin ayrıca draje çikolata ekleyebilirsiniz yada üstüne kakao eleyerek kaplayabilirsiniz seçim sizin afiyet olsun
mus (mousse) tarifi Cake İn Life sitesinden
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorum yapmak isteyen fakat google hesabı olmayanlar, anonim seçeneğini kullanarak yorum yazabilirler.
Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.