18.01.2016

MİNİ KIR PİDESİ

Yeni bir haftadan merhabalar, çay saatleri için lezzetli ev yapımı kır pidesi reçetesini sizler için paylaşmak istedim, ben kıymalı ve peynirli harç kullandım dilersiniz patatesli veya ıspanaklı harç da kullanabilirsiniz sevgiler.

MALZEMELER
hamuru için
  • 1 çay bardağı ılık süt
  • 1 çay bardağı ay çiçek yağı
  • yarım paket ınstent maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 2 orta boy haşlanmış patates
  • 3 silme su bardağı un (silme yani bardak çok dolu olmayacak)
HARCI İÇİN
  • 250 gram dana kıyma
  • 1 adet köy biberi
  • 1 adet kuru soğan
  • birer tutam tuz, karabiber
  • 2 çorba kaşığı sıvı yağ
  • peynirli yapmak isterseniz de rende kaşar peyniri ve beyaz peyniri karıştırıp kullanabilirsiniz
ÜSTÜNE
  • 2 yumurta sarısı

HAZIRLANIŞI
  1. hamuru için sütü, şekeri ve mayayı kaba alıp karıştırın
  2. patatesleri rendeleyerek ekleyin
  3. tuzu ve yağı ilave edin
  4. ve yavaş yavaş unu ekleyerek hamuru yoğurun
  5. hazırladığınız hamurun üstünü kapatarak 45 dakika mayalandırın
  6. iç harcı için yağı soğanı ve biberi tavaya alıp soteleyin,kıymayı ve baharatları da ekleyerek karıştırın, kıyma pişince ateşten alın
  7. dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alın ve tezgahta ,merdane yardımıyla uzunlamasına açın, ortasına harç koyup yanlarından ve geniş kenarlarından kapatın
  8. tüm hamuru bu şekilde hazırlayıp yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye ,kapattığınız tarafı altta kalacak şekilde dizin
  9. üstlerine yumurta sarısını sürün ve 170 derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin
NOT: BEN YAPMADIM AMA DİLERSENİZ FIRINDAN ALDIKTAN SONRA ÜSTLERİNE FIRÇA İLE YAĞ SÜREBİLİRSİNİZ AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

değerli yorumlarınız için teşekkürler
yorum yapmak isteyen fakat Google hesabı olmayanlar, yorumlama biçiminde bulunan anonim seçeneğini kullanarak yorum yapabilirler