KAŞARLI PATATES KROKET

SANIRIM PATATESİ SEVMEYEN YOKTUR :) PATATESİN KROKET HALİ DE SEVİLENLER ARASINDA BAŞLARDADIR,HAZIRLAYIP DONDURUCUYA ATIP, DİLEDİĞİNİZ ZAMAN ÇIKARTIP KIZARTABİLECEĞİNİZ  PRATİK BU LEZZETİ DENEYİN DERİM SEVGİLER.

MALZEMELER
  • 3 adet büyük boy patates
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 er çay kaşığı tuz ve karabiber
  • 1 çay bardağı taze kaşar peyniri rendesi
PANELEMEK İÇİN
  • 1 adet çırpılmış yumurta
  • 1 kase galeta unu
  • ay çiçek yağı

HAZIRLANIŞI
  1. patatesleri haşlayın ve rendeleyerek kaba alın
  2. biraz oda ısısında soğuduktan sonra yumurta sarısını, kaşarı ve baharatları ekleyin
  3. elinizi hafif ıslatarak yoğurun ve 1 saat kadar buzdolabında bekletin
  4. süre sonunda dolaptan alarak şekillendirin ( parmak yada yuvarlak şekli size kalmış)
  5. şekillendirdiğiniz kroketleri önce yumurtaya sonra galeta ununa bulayarak ısınmış yağa atıp orta ateşte,arada tencereyi sallayarak kızartın (kızartma yağı bol olmalı ,çok yağ gitmesin derseniz kızartma tenceresini ufak boyda kullanın)
  6. kızaran kroketleri havlu kağıt serdiğiniz tabağa alın (fazla yağını alması için) daha sonra servis tabağına alın afiyet olsun
NOT: kroketleri dondurucuda saklamak isterseniz hazırladıktan sonra bir tepsiye dizin ve dondurucuya koyun, donduktan sonra poşetleyip saklayın

Yorumlar