ELMA REÇELİ

MALZEMELER
  • 1 kilo sert elma
  • 1 kilo toz şeker
  • 2 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı toz karanfil
  • yarım limon suyu
  • 1 çay kaşığı tereyağ
HAZIRLANIŞI
  1. elmaları temizleyin ve küp küp doğrayarak tencereye alın, üstüne şekeri ekleyip bir kaç saat bekletin
  2. süre sonunda suyu da ilave ederek karıştırın ve ateşe koyun ,kaynayana kadar yüksek ateşte sonra en kısık ateşte pişirmeye bırakın
  3. kaynayan reçelde köpükler oluşmaya başladığında tereyağı ekleyin (fazla köpük oluşumunu önleyecek) kenarda biriken fazla köpükleri alın
  4. karanfil tozunu ekleyin ve ara sıra karıştırarak reçeli yaklaşık 30 dakika pişirin, süre sonunda limonu ekleyin ve 5 dakika daha pişirin (rengi koyulaştı ise olmuştur)
  5. reçeli,buzdolabında soğuttuğunuz porselen bir tabağa damlatarak kıvamını test edin fazla akıcı değil ise olmuştur ateşten alın ve temiz kavanozlara boşaltın ,kapağını kapatıp yarım saatte bir ters düz ederek soğutun
AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yapmak isteyen fakat google hesabı olmayanlar, anonim seçeneğini kullanarak yorum yazabilirler.
Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.

Haftanın popüler tarifleri