TARÇINLI BİSKÜVİ

Selam, ağızda dağılan nefis tarçın aroması ile sizi baştan çıkaracak bir bisküvi reçetesi deneyin derim :)

MALZEMELER
  • 100 gram oda sıcaklığında tereyağ
  • 1 kahve fincanı sıvı yağ
  • 4 çorba kaşığı pudra şekeri
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • aldığı kadar un (9-11 çorba kaşığı arasında , ben 9 kullandım)
  • ÜSTÜNE
  • 3 çorba kaşığı pudra şekeri
  • 1 çorba kaşığı tarçın

HAZIRLANIŞI
  1. hamuru için yağları ve pudra şekerini karıştırma kabına alın ve karıştırın
  2. tarçını ekleyin ve yavaş yavaş un ilave ederek yumuşak ,ele yapışmayan bir hamur elde edin
  3. hazırladığınız hamuru 15 dakika kadar buzdolabına alın
  4. süre sonunda hamurdan misket büyüklüğünde parçalar alıp elinizde yuvarlayın ve yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizin,tüm hamur bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın
  5. 180 derecede ısıtılmış fırında 15 dakika ,hafif kızarana kadar pişirin
  6. pişen bisküvileri tepside soğumaya bırakın
  7. üstü için şekeri ve tarçını bir kasede karıştırın ve soğuyan bisküvilerin üst taraflarını karışıma bulayarak servis tabağına aktarın afiyet olsun

Yorumlar