Yılbaşı gecesi için yaptığım portakallı keki sizlerle de paylaşayım istedim, portakal aromasından hoşlananlar için lezzetli bir reçete
MALZEMELER
MALZEMELER
- 2 yumurta
- 1 portakalın suyu ve rendelenmiş kabuğu
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 er paket vanilya ve kabartma tozu
- 2 su bardağı un (ben 1 bardağını tam buğday unu kullandım)
- yarım su bardağı sıvı yağ
- yumurtaları, portakal suyu ve rendesini karıştırma kabına alıp çırpın
- üstüne şekeri,yoğurdu ve yağı ekleyin tekrar çırpın
- vanilya ,kabartma tozu ve unu ilave edin ve spatulayla karıştırın
- yağlanmış orta boy kek kalıbına hamuru boşaltın (ben silikon kalıp kullandım yağlamadım sadece su ile ıslatıp suyunu döktüm)
- 160 derecede yaklaşık 45 dakika pişirin (fırına göre süre değişir 35 dakika sonra bir kürdan batırıp kontrol edin temiz çıkıyorsa pişmiştir fırından alın)
- biraz sıcaklığı geçince keki kalıptan çıkartın ve servis tabağına alın
- soğuduktan sonra üstüne pudra şekeri serpin afiyet olsun
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorum yapmak isteyen fakat google hesabı olmayanlar, anonim seçeneğini kullanarak yorum yazabilirler.
Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.