KADAYIF BÖREĞİ

Yufkaya alternatif olarak, kadayıfla nefis bir börek yapmaya ne dersiniz ?

MALZEMELER
  • 500 gram tel kadayıf (çiğ)
  • 125 gram erimiş tereyağ
  • 1 yumurta
  • 1,5 su bardağı süt
  • 1 kase kaşar ve beyaz peynir karışımı
  • fırın kabını yağlamak için 2 çorba kaşığı zeytinyağ
HAZIRLANIŞI
  1. kadayıfı elinizle didikleyerek, tel tel ayırın
  2. yumurta, tereyağ ve sütü bir kasede çırpın
  3. orta boy bir fırın kabını yağlayın ve kadayıfın yarısını kaba bastırarak yerleştirin
  4. üstüne hazırladığınız sostan kaşık kaşık ,her bölümü ıslanacak kadar dökün
  5. daha sonra peyniri yayın 
  6. kadayıfın diğer yarısı ile peynirin üstünü kaplayın
  7. son olarak kalan sosu böreğin üstüne gezdirin  ve üstünü folyoyla kapatıp 20 dakika kadar dinlendirin
  8. süre sonunda 170 derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin, sıcak yada ılık dilimleyerek servis edin
NOT: dileseniz böreği tavada da pişirebilirsiniz ve ayrıca iç harcına pastırma ekleyebilirsiniz, pastırmalı da çok lezzetli oluyor :) afiyet olsun

Yorumlar