Ana içeriğe atla

FIRINDA SOMON

Merhabalar, fazla balık kültürüm olduğunu söyleyemem genelde yaptığım balıklar,hepimizin bildiği palamut,hamsi,çinakop, somonu ise ilk kez pişirdim :) biraz pahalı bir balık olsa da arada bir yemek gerekir çünkü somon balığını omega 3 zengini bir balık ve oldukça lezzetli tavsiye ederim.

MALZEMELER
  • 1 dilim somon (kişi başı)
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağ
  • 1 diş sarımsak
  • bir tutam tuz
  • bir tutam karabiber
  • 1-2 dal kereviz yaprağı
  • yağlı kağıt
HAZIRLANIŞI
  1. yağı, tuzu,biberi ve sarımsağı karıştırın ve balığın iki tarafına elinizle sürün
  2. tepsiye yağlı kağıdı serin, üstüne balığı koyun, son olarak kereviz yapraklarını üstüne serpiştirin
  3. 180 derecede ısıtılmış fırında balığınız kızarana kadar pişirin

AFİYET OLSUN

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

VİŞNELİ TRİLEÇE

KİNOA SALATASI

KATMER POĞAÇA

SADE KATMER

Ispanaklı Sufle Börek

NUTELLALI MİLKSHAKE