Selam, damla sakızı aromasını seviyorsanız bu lezzetli tartı da deneyin derim
MALZEMELER
MALZEMELER
- 24 adet kakaolu, yulaflı bisküvi
- 100 gram tereyağ
- MUHALLEBİSİ İÇİN
- 1 litre süt
- 9 çorba kaşığı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 4 çorba kaşığı un
- 2 çorba kaşığı mısır nişastası
- 2 parça dövülmüş damla sakızı
- 80 gram beyaz çikolata
- bisküvileri robotta yada elinizle ufalayın, toz haline getirin
- yağı eritip bisküviye ekleyin ve güzelce karıştırın
- orta boy bir tart kalıbının tabanına pişirme kağıdı serin ve hazırladığınız bisküviyi döküp, elinizle bastırarak kalıba yerleştirin, kalıbı buzdolabında beklemeye alın
- muhallebi için çikolata hariç tüm malzemeleri tencereye alın ve karıştırın daha sonra ocağa alıp sürekli karıştırarak ,muhallebi koyulaşana kadar pişirin
- pişen muhallebiyi ocaktan alın ve içine parçaladığınız çikolatayı atın karıştırarak eritin
- son olarak muhallebiyi 5 dakika mikserleyin
- kalıbı dolaptan alın ve muhallebiyi bisküvi tabanının üstüne dökün ve oda sıcaklığında tamamen soğutun
- soğuyan tartın üstünü kapatarak 1 gece buzdolabında bekletin
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorum yapmak isteyen fakat google hesabı olmayanlar, anonim seçeneğini kullanarak yorum yazabilirler.
Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.