DAMLA SAKIZLI MUHALLEBİLİ TART

Selam, damla sakızı aromasını seviyorsanız bu lezzetli tartı da deneyin derim

MALZEMELER
  • 24 adet kakaolu, yulaflı bisküvi
  • 100 gram tereyağ
  • MUHALLEBİSİ İÇİN
  • 1 litre süt
  • 9 çorba kaşığı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 4 çorba kaşığı un
  • 2 çorba kaşığı mısır nişastası
  • 2 parça dövülmüş damla sakızı
  • 80 gram beyaz çikolata
HAZIRLANIŞI
  1. bisküvileri robotta yada elinizle ufalayın, toz haline getirin
  2. yağı eritip bisküviye ekleyin ve güzelce karıştırın
  3. orta boy bir tart kalıbının tabanına pişirme kağıdı serin ve hazırladığınız bisküviyi döküp, elinizle bastırarak kalıba yerleştirin, kalıbı buzdolabında beklemeye alın
  4. muhallebi için çikolata hariç tüm malzemeleri tencereye alın ve karıştırın daha sonra ocağa alıp sürekli karıştırarak ,muhallebi koyulaşana kadar pişirin
  5. pişen muhallebiyi ocaktan alın ve içine parçaladığınız çikolatayı atın karıştırarak eritin
  6. son olarak muhallebiyi 5 dakika mikserleyin
  7. kalıbı dolaptan alın ve muhallebiyi bisküvi tabanının üstüne dökün ve oda sıcaklığında tamamen soğutun
  8. soğuyan tartın üstünü kapatarak 1 gece buzdolabında bekletin
ben fotoğrafı acele çektim çok iyi olmadı ama tadı çok beğenildi :) yani acelem olduğu için altındaki kağıdı almadan fotoğrafladım sizler servis tabağına alırken bir spatula yardımıyla kağıdını alın veya kalıbın içinde keserek servis edin afiyet olsun.

Yorumlar