MALZEMELER
bu güzel tarif için Nilgün hanıma teşekkür ederim
- 1 kilo armut
- 1/2 su bardağı toz şeker
- 1 çay kaşığı tarçın
- CRUMBLE KISMI İÇİN
- 125 gram oda ısısında tereyağ
- 1 su bardağı toz şeker
- 1/2 su bardağı Hindistan cevizi
- 1/2 su bardağı ceviz kırığı
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1 su bardağı un (içine 1 çay kaşığı kabartma tozu konup elenecek)
- armutları soyup çekirdek kısımlarını çıkartın ve kalın elma dilimi şeklinde doğrayın
- şeker, tarçın ve armutları bir kasede karıştırın ve yağlanmış tart kalıbına yerleştirin
- crumble için karıştırma kabına tereyağını alın ve elinizle karıştırmaya başlayın, Hindistan cevizini,tarçını ,unu ekleyin ve iri ekmek kırıntısı görünümü oluncaya kadar karıştırın, son olarak ceviz kırığını ekleyin
- hazırladığınız crumble hamuru ile armutların üzerini tamamen kapatın ve kalıbın üstünü de folyo ile kapatın
- 160 derecede ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin, süre sonunda üstündeki folyoyu alın ve üstü kızarana kadar fırında tutun
bu güzel tarif için Nilgün hanıma teşekkür ederim
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorum yapmak isteyen fakat google hesabı olmayanlar, anonim seçeneğini kullanarak yorum yazabilirler.
Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.