Pratik ve lezzetli bir turşu arayanlar için ideal
MALZEMELER
MALZEMELER
- 2 adet büyük boy pancar
- 1 çay bardağı sirke
- 6 diş sarımsak
- 1 çorba kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- pancar suyu
- pancarları güzelce yıkayıp tencereye alın ve üstünü geçecek kadar su ekleyip ,yumuşayana kadar pişirin (bir çatal batırıp kontrol edin)
- haşlanan pancarları sudan alıp kabuklarını ince bir şekilde soyun
- istediğiniz büyüklükte dilimleyerek derin kapaklı bir kaba veya kavanoza yerleştirin
- sarımsakları temizleyin ve ufak ufak kesip kaseye alın, üstüne sirkeyi, tuzu ve şekeri ekleyip karıştırın ,karışımı pancarların üzerine dökün
- son olarak tenceredeki pancarın suyundan ekleyin ve bir kez karıştırıp kavanozun kapağını kapatın (pancar suyunu, pancarların üstüne gelecek kadar ekleyin)
- buzdolabında 2 gün beklettikten sonra afiyetle tüketin
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorum yapmak isteyen fakat google hesabı olmayanlar, anonim seçeneğini kullanarak yorum yazabilirler.
Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.