PANCAR TURŞUSU

Pratik ve lezzetli bir turşu arayanlar için ideal

MALZEMELER
  • 2 adet büyük boy pancar
  • 1 çay bardağı sirke
  • 6 diş sarımsak
  • 1 çorba kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • pancar suyu
HAZIRLANIŞI
  1. pancarları güzelce yıkayıp tencereye alın ve üstünü geçecek kadar su ekleyip ,yumuşayana kadar pişirin (bir çatal batırıp kontrol edin)
  2. haşlanan pancarları sudan alıp kabuklarını ince bir şekilde soyun
  3. istediğiniz büyüklükte dilimleyerek derin kapaklı bir kaba veya kavanoza yerleştirin
  4. sarımsakları temizleyin ve ufak ufak kesip kaseye alın, üstüne sirkeyi, tuzu ve şekeri ekleyip karıştırın ,karışımı pancarların üzerine dökün
  5. son olarak tenceredeki pancarın suyundan ekleyin ve bir kez karıştırıp kavanozun kapağını kapatın (pancar suyunu, pancarların üstüne gelecek kadar ekleyin)
  6. buzdolabında 2 gün beklettikten sonra afiyetle tüketin

Yorumlar