3.11.2015

DOMATESLİ VE PEYNİRLİ MAKARNA

MALZEMELER
  • 1 paket fiyonk makarna
  • 1 çorba kaşığı tereyağ
  • 2 adet rendelenmiş domates
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 su bardağı rendelenmiş taze kaşar yada gravyer peyniri 
  • temiz içme suyu
HAZIRLANIŞI
  1. geniş bir tencereye yağı koyup eritin ve makarnayı ekleyerek 5-6 tur çevirin
  2. hafif kavrulan makarnaların üstüne domatesi , tuzu ve biberi ekleyip 2-3 tur daha karıştırın ve makarnaların hizasına gelecek kadar su ekleyip tencerenin kapağını kapatın
  3. ara sıra karıştırarak makarnalar suyunu çekene kadar pişirin
  4. pişen makarnaları ocaktan alın ve içine peyniri ekleyip harmanlayın, daha sonra bir fırın kabına aktarın
  5. 200 derecede makarnanın üstü hafif kızarana kadar fırında tutun
  6. süre sonunda fırından alıp sıcak sıcak servis edin afiyet olsun

NOT: makarna piştikten sonra fırına vermeden içine kavrulmuş mantar eklenebilir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

değerli yorumlarınız için teşekkürler
yorum yapmak isteyen fakat Google hesabı olmayanlar, yorumlama biçiminde bulunan anonim seçeneğini kullanarak yorum yapabilirler