ZEYTİNYAĞLI , EKŞİLİ KEREVİZ

Kerevizi sevmeyen ben bile ucundan tattım :) limonun mayhoşluğu havucun tatlılığı ile birleşince güzel bir zeytinyağlı kereviz reçetesi oldu,isteyenlere gelsin sevgiler..

MALZEMELER
  • 4 adet orta boy kereviz
  • 1 çay bardağı rendelenmiş havuç
  • 1 adet yemeklik doğranmış kuru soğan
  • 1 adet kesme şeker
  • 1 adet limonun suyu
  • 1 kahve fincanı zeytinyağ
  • damak tadınıza göre tuz
  • 4-5 dal kıyılmış maydanoz
  • su
  • 2 çorba kaşığı un
HAZIRLANIŞI
  1. geniş bir kaba temiz su doldurun ve içine unu ekleyip karıştırın
  2. kerevizleri temizleyip yıkayın , yassı olarak dilimleyin ve hazırladığınız unlu suya bırakın (kararmaması için)
  3. tencereye yağı koyup ısıtın, soğanı , şekeri ve havucu ekleyip 4-5 tur çevirin , kerevizleri ilave edin tuzu ve limonu ekleyin, son olarak kerevizlerin hizasına gelecek kadar su ilave edin (unlu sudan kullanabilirsiniz.) bir kez karıştırıp tencerenin kapağını kapatın ve kerevizler yumuşayana kadar pişirin
  4. pişen yemeği ocaktan almadan maydanozu ekleyin ve ateşi kapatın
  5. yemeği tencerede soğumaya bırakın daha sonra kapaklı bir cam kaba aktararak buzdolabına koyabilirsiniz
afiyet olsun

Yorumlar