TEREYAĞLI VE NUTELLALI AÇMA

Merhabalar,
çay saatleriniz için nefis bir açma tarifine ne dersiniz?
Ben hamurun yarısını sade yarısını da nutellalı yaptım, yani tek hamurdan iki çeşit açma yapabilirsiniz, özellikle fırından çıktığında yemenin tadına doyum olmuyor artan açmaları da ertesi gün ısıtarak servis edebilirsiniz.

MALZEMELER
  • 2 yumurta akı
  • yarım su bardağı ay çiçek yağı
  • 1 paket ınstent maya
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • aldığı kadar un ( 6-6,5 su bardağı)
  • ARASINA
  • 125 gram oda ısısında yumuşamış tereyağ
  • 1 ufak kavanoz nutella
  • ÜSTÜNE
  • 2 yumurta sarısı
  • çörek otu veya susam
HAZIRLANIŞI
  1. sütü, suyu ,şekeri ve mayayı kaba alıp karıştırın
  2. yağı , tuzu ,yumurta aklarını ekleyip tekrar karıştırın
  3. azar azar un ekleyerek hamuru yoğurun (yumuşak hafif ele yapışan bir kıvamı oluyor, ben 6 su bardağı un kullandım, bardak ölçüsüne göre farklılıklar olabilir o nedenle unu yavaş yavaş ekleyin)
  4. yoğurduğunuz hamurun üzerini kapatın ve 1 saat mayalandırın
  5. süre sonunda elinizi hafif yağlayarak hamuru toparlayın ve tezgaha alın
  6. hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler oluşturun, bezeleri tatlı tabağı boyunda açın sade açma yapacaksanız içine bir parça tereyağ sürün ve rulo yapın, eğer nutellalı yapacaksanız tereyağ yerine nutella sürüp aynı şekilde rulo yapın
  7. rulo yaptığınız hamuru bükerek uzatın ve simit şeklinde yuvarlayıp , uçlarını birleştirin
  8. açmaları, yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizin üstlerine yumurta sarısı sürün , çörek otu serpin ve tepside 15 dakika daha dinlendirin
  9. süre sonunda açmaları 180 derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin afiyet olsun :)

Yorumlar