Ana içeriğe atla

ISLAK KEK

MALZEMELER
  • 3 büyük yumurta
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 3 çorba kaşığı kakao
  • 1er paket vanilya ve kabartma tozu
  • 1 su bardağı süt
  • yarım su bardağı ay çiçek yağı
  • 2 su bardağı un
  • SOSU İÇİN
  • 2 su bardağı süt
  • 2 çorba kaşığı kakao
  • 2 çorba kaşığı toz şeker
HAZIRLANIŞI
  1. kek için yumurtaları ve şekeri çırpın, yağı sütü ekleyin çırpın ve kuru malzemeleri ekleyip spatulayla karıştırın
  2. hamuru , yağlanmış kare bir kalıba boşaltın ve 160 derecede pişirin (süre fırına göre değişir 25 dakika sonunda kürdan batırıp kontrol edin temiz çıkıyorsa pişmiştir )
  3. sosu için malzemeleri bir kasede güzelce çırpın, karıştırın
  4. fırından aldığınız keki 5 dakika bekletip , kabından çıkarmadan dilimleyin ve hazırladığınız sosu üstüne dökün
  5. sosu çekip, soğuyana kadar bekletin daha sonra servis edebilirsiniz afiyet olsun

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

VİŞNELİ TRİLEÇE

KİNOA SALATASI

KATMER POĞAÇA

SADE KATMER

Ispanaklı Sufle Börek

NUTELLALI MİLKSHAKE