14.09.2015

ÇÖREK OTLU POĞAÇA

Selam,
tam buğday unlu ve çörek otlu aynı zamanda lezzetli poğaçalar daha ne olsun :) ister çay saatlerinde ister kahvaltıda sunabilirsiniz sevgiler..

malzemeler
  • 125 gram oda sıcaklığında margarin ( teremyağ gurme kaymaklı kullandım)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • yarım paket kabartma tozu
  • 3 çorba kaşığı yoğurt
  • 3 çorba kaşığı normal beyaz un
  • 10 çorba kaşığı tam buğday unu
  • 2 çorba kaşığı çörek otu
  • 2 dilim ufalanmış beyaz peynir
  • üstüne sürmek için : 1 yumurta sarısı
hazırlanışı
  1. un hariç malzemeleri bir kaba alın önce beyaz unu ekleyin daha sonra azar azar tam buğday ununu ilave ederek ele yapışmayan fakat yumuşak bir hamur oluşturun (un ölçüsü verilmiş olsa bile yavaş yavaş ilave edin kaşık bardak gibi ölçüler birbirini tutmayabilir)
  2. yoğurduğunuz hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak , ister yuvarlak isterseniz de oval olarak şekil verin
  3. tepsiye yağlı kağıt serin, hazırladığınız poğaçaları dizin ve üstlerine yumurta sarısını sürün
  4. 170 derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin
afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

değerli yorumlarınız için teşekkürler
yorum yapmak isteyen fakat Google hesabı olmayanlar, yorumlama biçiminde bulunan anonim seçeneğini kullanarak yorum yapabilirler