ÇİLEKLİ CRUMBLE

Merhabalar,
geçen pazar günü balık yemiştik söylemesi ayıptır :) ben de balığın üstüne bir tatlı yeme ihtiyacı hissettim ve pratik olarak ne yapabilirim diye düşünürken, dondurucuda çilek ve crumble hamuru olduğu aklıma geldi ve yarım saat içinde çilekli crumble hazırlayıp afiyetle yedik :)
crumble hamurunu yapıp dondurucuya atabilirsiniz ani bir misafir geldiğinde çilek, vişne, şeftali gibi dilediğiniz meyveyi kullanarak çabucak bir tatlı hazırlayabilirsiniz sevgiler.

crumble hamuru için
  • 125 gram küp küp kesilmiş soğuk tereyağ
  • 6 çorba kaşığı esmer toz şeker
  • 200 gram un ( 7,5 çorba kaşığı )
  • yarım su bardağı fındık kırığı (ceviz, badem de olabilir)
meyveli kısmı için
  • 600 gram yıkanmış temizlenmiş çilek
  • 3 çorba kaşığı esmer toz şeker
hazırlanışı
  1. çilekleri orta boy bir fırın kabının tabanına yayın, üstüne 3 kaşık şekeri serpin
  2. fındık hariç hamur malzemelerini bir kasede birleştirin ve elinizle, yağı eritmemeye özen göstererek karıştırın ,hamurun kum gibi bir görüntüsü olmalı son olarak fındık kırığını ekleyip karıştırın
  3. hazırladığınız hamuru çileklerin üstüne yayın ,çilekler kapansın
  4. 180-200 derece arasında ısıtılmış fırında, üst hamur kısmı kızarana kadar pişirin
  5. pişen tatlıyı fırından alın ve ılık olarak servis edin (yanında dondurma ile servis etmenizi öneririm)

afiyet olsun

Yorumlar