MALZEMELER
biscotti hazır sütle,çayla yada kahveyle afiyetle yiyebilirsiniz :) sevgiler
- 2 yumurta
- 5 çorba kaşığı toz şeker
- 4-5 damla rom aroması veya 1 paket vanilya
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 2 su bardağı un
- 3 çorba kaşığı ceviz kırığı
- 2 çorba kaşığı yaban mersini kurusu
- yumurta ve şekeri güzelce çırpın,diğer malzemeleri de ekleyip karıştırın ve elinizi hafif ıslatarak hamuru toparlayın
- hamuru ikiye bölün, yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine alın ve uzunlamasına somun ekmeği şekli verin (hamur hafif ele yapışan bir kıvamda oluyor elinizi unlayarak veya ıslatarak şekil verin)
- 170 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 20 dakika üstü renk alana kadar pişirin
- biscottiyi fırından alın ve biraz sıcaklığının çıkmasını bekleyin daha sonra keskin ve tırtıklı bir bıçakla ince dilimler halinde kesin ( dikkat edin fazla soğumasın zor kesersiniz )
- dilmlediğiniz bicottiyi fırının teline veya tekrar tepsiye dizin,fırının ayarını 120 dereceye düşürün ve 10-15 dakika daha fırına verin
- süre sonunda fırından çıkartın ve soğumaya bırakın
biscotti hazır sütle,çayla yada kahveyle afiyetle yiyebilirsiniz :) sevgiler
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorum yapmak isteyen fakat google hesabı olmayanlar, anonim seçeneğini kullanarak yorum yazabilirler.
Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.