2.09.2015

CEVİZLİ VE YABAN MERSİNLİ BİSCOTTİ

MALZEMELER
  • 2 yumurta
  • 5 çorba kaşığı toz şeker
  • 4-5 damla rom aroması veya 1 paket vanilya
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 2 su bardağı un
  • 3 çorba kaşığı ceviz kırığı
  • 2 çorba kaşığı yaban mersini kurusu
HAZIRLANIŞI
  1. yumurta ve şekeri güzelce çırpın,diğer malzemeleri de ekleyip karıştırın ve elinizi hafif ıslatarak hamuru toparlayın
  2. hamuru ikiye bölün, yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine alın ve uzunlamasına somun ekmeği şekli verin (hamur hafif ele yapışan bir kıvamda oluyor elinizi unlayarak veya ıslatarak şekil verin)
  3. 170 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 20 dakika üstü renk alana kadar pişirin
  4. biscottiyi fırından alın ve biraz sıcaklığının çıkmasını bekleyin daha sonra keskin ve tırtıklı bir bıçakla ince dilimler halinde kesin ( dikkat edin fazla soğumasın zor kesersiniz )
  5. dilmlediğiniz bicottiyi fırının teline veya tekrar tepsiye dizin,fırının ayarını 120 dereceye düşürün ve 10-15 dakika daha fırına verin
  6. süre sonunda fırından çıkartın ve soğumaya bırakın

biscotti hazır sütle,çayla yada kahveyle afiyetle yiyebilirsiniz :) sevgiler



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

değerli yorumlarınız için teşekkürler
yorum yapmak isteyen fakat Google hesabı olmayanlar, yorumlama biçiminde bulunan anonim seçeneğini kullanarak yorum yapabilirler