7.08.2015

SOTE İSTİRİDYE MANTARI

Lezzetli bir mantar sote yapmak istediğinizde, istiridye mantarını tercih edin

MALZEMELER
  • 400 gram istiridye mantarı
  • 2 adet doğranmış sivri biber
  • 1 adet rendelenmiş büyük boy domates
  • 1 tutam tuz ve karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 diş ezilmiş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı tereyağ
  • yarım limon suyu
  • maydanoz
HAZIRLANIŞI
  1. mantarları köklerinden kesip yıkayın ve havlu kağıt ile kurutun, uzunlamasına doğrayın
  2. tava yada yayvan bir tencereyi ısıtın, yağı ekleyip eritin, biberleri ve sarımsağı ilave edip sotelemeye başlayın
  3. mantarları ekleyin yüksek ateşte soteleyin
  4. tuzu, karabiberi ve kekiği ilave edin karıştırın
  5. mantarlar suyunu bırakıp çektiğinde domatesi ekleyin, karıştırın ve ocağı kısıp üstüne bir kapak kapatın
  6. 10 dakika kadar domatesle birlikte pişen mantara limonu ve maydanozu ekleyip ocaktan alın
  7. sıcak olarak servis edin
afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

değerli yorumlarınız için teşekkürler
yorum yapmak isteyen fakat Google hesabı olmayanlar, yorumlama biçiminde bulunan anonim seçeneğini kullanarak yorum yapabilirler