26.08.2015

KIYMALI BRÜKSEL LAHANASI

Merhabalar,
Brüksel lahanasını genelde zeytinyağlı veya haşlayıp garnitür olarak tüketmeye alışkınız ,bu kez tencere yemeği tarzında kıymalı olarak yaptım biz sevdik sizlerle de paylaşmak istedim belki denemek istersiniz :) daha önce yaptığım köfteli Brüksel lahanasına da göz atın derim o da çok lezzetli idi sevgiler..

MALZEMELER
  • 1 kutu Brüksel lahanası
  • 100 gram yağsız dana kıyma
  • 1 adet ufak boy,yemeklik doğranmış kuru soğan
  • 1 adet rendelenmiş domates
  • 1 er çay kaşığı tuz, kimyon ve karabiber
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı tereyağ
  • su
HAZIRLANIŞI
  1. lahanaların üst yapraklarını atıp yıkayın
  2. yayvan bir tencereye kıymayı soğanı ve tereyağı koyup kavurun
  3. baharatları domatesi ve salçayı ekleyip karıştırın 3-4 tur daha karıştırın
  4. lahanaları ilave edip karıştırın ve lahanaların üstüne gelecek kadar su ekleyip kapağını kapatın
  5. Brüksel lahanaları yumuşayana kadar pişirin ve sıcak olarak servis edin
  6. yanında yoğurt ile servis edebilirsiniz
AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

değerli yorumlarınız için teşekkürler
yorum yapmak isteyen fakat Google hesabı olmayanlar, yorumlama biçiminde bulunan anonim seçeneğini kullanarak yorum yapabilirler