YUMURTALI PATLICAN VE KABAK KIZARTMA

MALZEMELER
  • 2 patlıcan
  • 1 kabak
  • 2 yumurta
  • 1 çay kaşığı tuz ve karabiber
  • kızartmak için ay çiçek yağı
HAZIRLANIŞI

patlıcanları ve kabağı soyun
patlıcanları yuvarlak olacak şekilde ince ince dilimleyin
kabağı da ortadan ikiye kesip uzunlamasına dilimleyin
dilimlediğiniz sebzeleri 10 dakika tuzlu suda bekletip süzün

yumurtaları bir kaseye kırın, içine tuzu ve biberi ekleyip çatalla çırpın
dilimlenmiş patlıcanları ve kabağı dörder beşer yumurtaya atıp her yerine gelecek şekilde bulayın
ve kızgın yağda renk alana kadar arkalı önlü kızartın
havlu kağıt serilmiş bir tabağa çıkartın daha sonra servis tabağına aktarın


AFİYET OLSUN

Yorumlar