OREOLU CHEESECAKE

Selam,
siz de bir cheesecake sevenlerdenseniz bu reçeteyi öneririm

MALZEMELER
  • tabanı için:
  • 2 paket burçak bisküvi
  • 2 çorba kaşığı kakao
  • 100 gram eritilmiş tereyağ
  • kreması için:
  • 2 kutu labne peyniri (600 gram)
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 4 yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 2 çorba kaşığı mısır nişastası
  • 1 kutu krema (200 ml)
  • 10 adet oreo bisküvi
HAZIRLANIŞI
  1. öncelikle orta boy kelepçeli kek kalıbının tabanını yağlayın veya yağlı kağıt ile kaplayın kelepçeli kalıbınız yoksa yuvarlak veya kare bir kalıp da kullanabilirsiniz o zaman servisi kabın içinde keserek yapabilirsiniz
  2. bisküvileri elinizle kırarak veya robotta un haline getirin, kakao ve yağı ekleyip güzelce yoğurur gibi karıştırın ve kalıbın tabanına elinizle bastırarak yayın ve buzdolabında beklemeye alın
  3. kreması için şeker, suyunu süzdüğünüz labneyi , krema, vanilya ve nişastayı karıştırma kabına alıp mikserle çırpmaya başlayın, teker teker yumurtaları kırıp çırpın (yani bir yumurta kırıp çırpın sonra tekrar yumurta bu şekilde tek tek ekleyin)
  4. hazırladığınız kremayı dolaptan aldığınız bisküvi tabanının üstüne dökün (krema akıcı kıvamda oluyor korkmayın), oreo bisküvileri kremanın üstüne dizin ve 160 derecede ısıtılmış fırına verin 45-50 dakika pişirin
  5. süre sonunda fırını kapatın ve pişen cheesecake i,fırının kapağı yarı açık şekilde yarım saat içinde bırakın
  6. daha sonra fırından alıp oda sıcaklığına getirin ve üstünü folyoyla kapatıp buzdolabına koyun
  7. 2-3 saat soğuyan cheesecake i kalıbından dikkatlice çıkarıp bir servis tabağına aktarın ve tekrar buzdolabına koyup 1 gece dinlendirin kullanacağınız servis tabağı kapaklı olursa iyi olur örneğin kek faunusu gibi veya derin kapaklı bir kutuya koyabilirsiniz
  8. ertesi gün dilimleyerek servis edebilirsiniz dilerseniz üstünü çikolata sosla süsleyebilirsiniz, artan cheesecake i tekrar buzdolabında muhafaza edin

AFİYET OLSUN

NOT: artan cheesecake veya pastanızı dilimleyip ,kapaklı bir kutuya koyabilir ve dondurucuda saklayabilirsiniz, istediğiniz zaman buzdolabına indirip misafirlerinize sunabilirsiniz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yapmak isteyen fakat google hesabı olmayanlar, anonim seçeneğini kullanarak yorum yazabilirler.
Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.

Haftanın popüler tarifleri