27.07.2015

KEKİKLİ SARIMSAKLI FOCCACİA (yassı İtalyan ekmeği)

Merhabalar, lezzetli ve yapımı kolay bir ekmek reçetesi, ekmeği kurutulmuş domates yada zeytinli olarak da yapabilirsiniz

MALZEMELER
  • 3 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı instant toz maya
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 su bardağı oda ısısında su
  • 3 çorba kaşığı süt
  • 3 çorba kaşığı sızma zeytinyağ
  • üstüne: 1 çorba kaşığı zeytinyağ, 1 çorba kaşığı kekik,1 diş ezilmiş sarımsak
HAZIRLANIŞI
  1. hamur malzemelerini bir kaba alın ve güzelce yoğurun, daha sonra üstünü kapatıp hamur iki katına çıkana kadar mayalandırın
  2. süre sonunda unlanmış yada yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisini alın, dinlenmiş olan hamuru tepsinin üstüne koyup oval olacak şekilde parmaklarınızla büyüterek açın, ekmeğin üstüne parmağınızla bastırıp aralıklı olarak derin çukurlar oluşturun
  3. şekillendirdiğiniz ekmeği 20 dakika tepside bekletin
  4. üstü için sarımsak ve zeytinyağını karıştırın ,bir fırça yardımıyla ekmeğin üstüne sürün, kekiği serpiştirin
  5. 200 derecede ısıtılmış fırında üstü kızarana kadar pişirin (fırına göre süre değişebilir yaklaşık 20 dakika)


pişen ekmeği dilimleyerek  tüketin
hemen yemeyeceksiniz temiz bir beze sarıp öyle muhafaza edin
(taze taze yemenizi öneririm birde yanında kahvaltılık nefiss :) )


AFİYET OLSUN
kaynak:40 fırın ekmek com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

değerli yorumlarınız için teşekkürler
yorum yapmak isteyen fakat Google hesabı olmayanlar, yorumlama biçiminde bulunan anonim seçeneğini kullanarak yorum yapabilirler