Ana içeriğe atla

FİYONK TATLISI

HAMURU İÇİN
  • 1 yumurta
  • 2 çorba kaşığı süt
  • yarım su bardağı, oda sıcaklığında su
  • 2,5-3 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • AÇMAK İÇİN: 2 çorba kaşığı nişasta
ŞERBETİ İÇİN
  • 2,5 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı su
  • 2-3 damla limon suyu
  • 1 çay kaşığı vanilya
HAZIRLANIŞI

öncelikle şerbeti için malzemeleri tencereye alıp karıştırın,5 dakika kaynatın ve soğumaya bırakın

hamuru için 2,5 su bardağı unu, sütü, suyu ,kabartma tozunu ve yumurtayı bir kapta birleştirin ve ele yapışmayan bir hamur yoğurun (gerek görürseniz yarım bardak daha un ekleyin)
hamuru iki parçaya bölün, tezgaha nişasta serpin hamur parçalarını ayrı ayrı merdaneyle yarım santim kalınlığında açın
açtığınız hamurları mantıdan biraz büyük olacak şekilde karelere kesin
karelerin ortasından iki parmağınızla hamuru büzün


hepsini bu şekilde hazırladıktan sonra iki üç partide ısıtılmış ay çiçek yağında renk alana kadar kızartın
kızaran hamur parçalarını delikli bir kepçeyle yağdan alıp hemen şerbete atın
2-3 dakika şerbette tutun ve servis tabağına alın
ben üstüne tarçın serptim sizler dilerseniz dövülmüş ceviz ,fındık yada fıstık serperek servis edebilirsiniz

AFİYET OLSUN

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

VİŞNELİ TRİLEÇE

KİNOA SALATASI

KATMER POĞAÇA

SADE KATMER

Ispanaklı Sufle Börek

NUTELLALI MİLKSHAKE