BADEMLİ KAYISI MARMELADI

Sizde kayısı bitmeden yapıp kavanoza doldurun ,kışın da afiyetle yiyin :)

MALZEMELER
  • 1 kilo taze kayısı
  • 3 su bardağı toz şeker
  • 1 limon suyu
  • 1 su bardağı su
  • 1 çay bardağı kabuksuz çiğ badem
HAZIRLANIŞI

kayısıları yıkayıp ortadan kesin ve çekirdeklerini alarak tencereye atın
üstüne suyu ekleyip biraz yumuşamaları için 10 dakika kaynatın
yumuşayan kayısıları el blendrıyla veya süzgeçten geçirerek ezin ve tekrar tencereye alın,üstüne şekeri ve bademleri ekleyip karıştırın ve pişirmeye başlayın
marmelat kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve ara sıra köpüğünü alarak 25 dakika kaynatın
süre sonunda limonu ekleyin ve 5 dakika daha pişirip ateşten alın
temiz kavanozlara doldurun

KOLAY GELSİN

Yorumlar